Kibani Carving kettingzaag - 25.4 cc - 1 Pk 2-Takt Motor Benzine - Easy-Startsysteem - Houtbewerking - Snoeizaag

Op voorraad
SKU
TM2500CV
€ 119,99
Samenvatting

Door het aflopende zaagblad is de kettingzaag extra terugslagarm. Hierdoor kun je er stabieler en dus preciezer mee te werk gaan

Kibani Carving kettingzaag - 25.4 cc - 1 Pk 2-Takt Motor Benzine - Easy-Startsysteem - Houtbewerking - Snoeizaag.

Prachtige houtsculpturen maken doe je met deze precieze 25.4 cc tophandle carving kettingzaag van Kibani®. De kettingzaag is uitgerust met een luchtgekoelde 0.9 pk 2-takt benzinemotor. Ook is de kettingzaag voorzien van automatische kettingsmering en een kettingremsysteem.

Mooie sculpturen maken met het carving zaagblad
Door het aflopende zaagblad is de kettingzaag extra terugslagarm. Hierdoor kun je er stabieler en dus preciezer mee te werk gaan. Ook worden de trillingen in de ketting extra gedempt door de speciale carvingzaagketting. Je kunt zo dus heel secuur te werk gaan met je (nieuwe) houtsculptuur.

Veilig en soepel werken met de Kibani® 25.4 cc kettingzaag
De automatische kettingsmering garandeert een goede werking van de kettingzaag. Door middel van een stelschroef is de olietoevoer eenvoudig in te stellen. De kettingzaag is bovendien voorzien van een kettingremsysteem waardoor de motor stilvalt wanneer er terugslag plaatsvindt. Zo kun je veiliger met de kettingzaag werken. Dankzij het softgrip handvat ligt de kettingzaag comfortabel in de hand.

Verstevigde rem
Deze Kibani kettingzaag is voorzien van een extra scharnierpunt bij de remhendel. Dit zorgt ervoor dat de remhendel in tegenstelling tot vergelijkbare modellen een stuk steviger is waardoor deze niet afbreekt en een stuk stabieler is.

Kettingzaag met benzinemotor voor volledige vrijheid
Door de recente wetswijziging wordt er bij de meeste tankstations standaard E10 aangeboden in plaats van de oude Euro 95 (E5). E10 is niet geschikt voor ons benzine tuingereedschap. Gebruik daarom Euro 98 om mengsmering aan te maken. Heb je per ongeluk E10 getankt? Leeg de brandstoftank en maak mengsmering aan met Euro 98. Schade ontstaan door langdurig gebruik van E10 valt niet onder de garantie. Omdat de 45 cc kettingzaag van Kibani® voorzien is van een benzinemotor, kun je met de zaag gaan en staan waar je wilt. De motor loopt op een mengsmering van 1:25 (1 liter 2-taktolie op 25 liter Euro 98 benzine).

Let op! Het is mogelijk om Aspen 4 te gebruiken en hierbij de juiste verhouding mengolie aan te houden van 200 ml op 5 liter benzine. Schade aan de motor ontstaan als gevolg van te weinig oliesmering valt niet onder de garantie.

Specificaties:

 • Vermogen: 25.4 cc/1 pk/ 0.8 kW
 • Luchtgekoelde 1 cilinder, 2-takt motor
 • Stationair toerental: 3200 toeren p/min
 • Mengverhouding 1:25
 • Type benzine: Euro 95
 • Type olie: 2-takt
 • Brandstoftank inhoud: 230 ml
 • Kettingolietank inhoud: 210 ml
 • Totale lengte zaagblad: 29 cm
 • Zaagbladoppervlak: 25 cm/10 inch
 • Pitchmaat ketting: 3/8 inch
 • Zaagsnelheid: 20 m/s
 • Geluidsniveau: 113 dB
 • Afmeting kettingzaag: 54x22.5x22.5 cm (LxBxH)
 • Gewicht kettingzaag: 3.8 kg
 • Afmeting verpakking: 31.5x25x26.5 cm (LxBxH)
 • Gewicht verpakking: 4.5 kg
 • Keurmerken: CE
 • Typenummer: GTS2501
 • Merk: Kibani®
 • Één jaar garantie

 

Basistips:

Werken met een kettingzaag is nooit zonder risico’s. Lees voor gebruik in ieder geval de handleiding aandachtig. Wanneer je nog nooit met een kettingzaag gewerkt hebt, is het raadzaam om een training te volgen.Haal bij langdurige stilstand (ca. 3 maanden) alle brandstof uit de tank en carburateur, start de machine en laat deze net zo lang lopen totdat de machine uitvalt. Dit voorkomt verstoppingen en startproblemen. Gebruik geen mengsmering die lang heeft stilgestaan, maar begin altijd met verse mengsmering. Oude mengsmering kan verstoppingen en startproblemen veroorzaken. Voorkom kettingbreuk en werk altijd met een scherpe ketting. Je kunt de ketting slijpen met de meegeleverde vijl. Vind je slijpen lastig of te veel gedoe? Hier kun je direct een reserveketting meebestellen voor een scherpe prijs. Om het slijten van de van de geleiders in het neuswiel te vertragen kun je regelmatig het zaagblad omdraaien. Zo slijten de geleiders evenredig aan beide kanten, en heb je er langer plezier van. Op de zaagketting en het zaagblad staan pijlen die de juiste richting van de zaagketting aangeven. Het is bij het plaatsen van de ketting belangrijk om die richting aan te houden. De zaagketting dient een bepaalde spanning te hebben. Wanneer je de zaagketting in het midden van het zaagblad optilt, dienen de schakels net niet uit de groef van het zaagblad te komen. Wanneer dat het geval is heb je de juiste spanning ingesteld. Je kunt de spanning aanpassen middels de meegeleverde schroevendraaier. Bij het slijpen van de ketting dien je alle schakels te slijpen. Het is handig om de eerste schakel te markeren met een stift. Zo weet je of je alle schakels gehad hebt. Om de levensduur van je machine te verlengen kun je deze schoonmaken met bio reiniger . Deze biologisch afbreekbare spray ontvet en verwijdert hardnekkig vuil. Even poetsen met een vochtige doek en nadrogen en je machine ziet er weer als nieuw uit!

Meer informatie
EAN8720707875412
Gewicht4 KG
Afmetingen31 CM x 25 CM x 26 CM
Soort Motor2- Takt
Cilinderinhoud25,4 CC
Vermogen1 PK / 0,8 KW
Stationair Toerental3,200 Toeren per minuut
Maximale Toerental2,800 Toeren per minuut
Mengverhouding1 : 25
Soort BenzineEuro - 98
Soort Olie2 - Takt olie
Inhoud Brandstoftank0,23 Liter
Inhoud Kettingolietank0,21 Liter
Totaal Lengte Zaagblad30,5 CM
Zaagoppervlak10 INCH / 25 CM
Soort ZaagkettingTrillingsarme carvingzaagketting
Soort ZaagbladAflopend carving zaagblad
Pitch Maat Ketting3/8 INCH - 9,53 MM
Zaagsnelheid20 meter per seconde
Montage GereedschapJa, in de verpakking aanwezig
GebruikshandleidingJa
Geluidsniveau113 DB
KeurmerkenCE
MerkKibani
GarantieJa
0
Rating:
0% of 100
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kibani Carving kettingzaag - 25.4 cc - 1 Pk 2-Takt Motor Benzine - Easy-Startsysteem - Houtbewerking - Snoeizaag